Piekļūstams saturs

Fonta izmērs

Kontrasts

Lasīt vairāk

15.06. preses konferencē informēs par 2007.-2013.gada ES fondu apguves uzsākšanu

15.06. preses konferencē informēs par 2007.-2013.gada ES fondu apguves uzsākšanu

15.jūnijā plkst. 13:30 – 14.00 viesnīcas Reval Hotel Latvija zālē EPSILON (Elizabetes iela 55, Rīgā) Finanšu ministrijas organizēto ES fondu 2004.-2006. un 2007.-2013.gada plānošanas perioda uzraudzības komiteju ietvaros notiks preses konference, kurā žurnālisti tiks informēti par 2007.-2013.gada ES fondu* apguves uzsākšanu.

Par nozīmīgākajiem uzraudzības komiteju diskusiju jautājumiem preses konferencē informēs īpašu uzdevumu ministrs ES līdzekļu apguves lietās Normunds Broks (TB/LNNK) un Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorāta pārstāvji.

Jau ziņots, ka valdība 15.maija sēdē akceptēja iespēju, ka 2007.-2013.gada ES fondu finansējuma apguvi vairākās aktivitātēs varētu uzsākt Satiksmes, Ekonomikas, Labklājības, Vides un Veselības ministrijas. Pēc N.Broka iniciatīvas nozaru ministrijas izvērtēja to pārziņā esošās jaunās septiņgades ES fondu aktivitātes un secināja, ka iespējams uzsākt virkni ES fondu aktivitāšu īstenošanu, pirms sagaidīts Eiropas Komisijas oficiālais lēmums par darbības programmām**. Pirms ES fondu apguves uzsākšanas nepieciešams ES fondu uzraudzības komitejā izvērtēt projektu atlases kritērijus, kas plānots 15.jūnijā.

ES fondu uzraudzības komitejās piedalās gan ES fondu vadībā iesaistīto institūciju amatpersonas, gan sociālie, reģionālie, nevalstiskie partneri un Eiropas Komisijas pārstāvji.

Ar uzraudzības komiteju 14.,15.jūnija sanāksmju darba kārtību iespējams iepazīties Finanšu ministrijas administrētajā ES fondu mājas lapā: http://www.esfondi.lv


*ES fondi – struktūrfondi (Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Sociālais fonds) un Kohēzijas fonds
**ES fondu darbības programmas – 1. „Cilvēkresursi un nodarbinātība”, 2. „Uzņēmējdarbība un inovācijas”, 3. „Infrastruktūra un pakalpojumi”


Papildu informācija:
Sanda Rieksta
Finanšu ministrijas
ES fondu departamenta
Informācijas nodaļas vadītāja
Tālr: 7095656
sanda.rieksta@fm.gov.lv

Saņem jaunumus un paziņojumus par projektu konkursiem e-pastā