Piekļūstams saturs

Fonta izmērs

Kontrasts

Lasīt vairāk

2014.-2020. ES fondu investīciju uzsākšanai 2014. gada budžetā piešķirti 46,25 miljoni latu

2014.-2020. ES fondu investīciju uzsākšanai 2014. gada budžetā piešķirti 46,25 miljoni latu

Valdība šodien ārkārtas sēdē vienojās 2014. gadā piešķirt finansējumu 46,25 miljonu latu apmērā, lai nodrošinātu 2014.-2020. gada Eiropas Savienības (ES) fondu perioda investīciju uzsākšanu.

Atvēlētie līdzekļi nepieciešami, jo ES fondu projekti sākotnēji tiek finansēti no valsts budžeta un Eiropas Komisija (EK) atmaksā ES fondu līdzfinansējuma daļu valsts budžetā pēc projekta posmu un galējas īstenošanas. Eiropas Sociālā fonda, Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda investīcijas 2014.-2020. gada periodā tiks veiktas saskaņā ar darbības programmu „Izaugsme un nodarbinātība”, kuras projekts šobrīd ir nodots publiskai apspriedei un iesniegts neformālai izskatīšanai Eiropas Komisijā.


2014.-2020. gada ES fondu perioda investīciju mērķi ir veicināt valsts izaugsmi, iedzīvotāju nodarbinātību un labklājību. Lai sasniegtu rezultātus, jau 2014. gada pirmajā pusē darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” ietvaros tiks finansēta valsts galveno un reģionālo autoceļu infrastruktūra un atbalstīti pasākumi jauniešu nodarbinātības un konkurētspējas veicināšanai.

Tāpat tiks veiktas investīcijas pētniecībā un inovācijās, energoefektivitātes paaugstināšanā un atkritumu pārstrādes un reģenerācijas veicināšanā. Atbalsts pirmajā pusgadā tiks uzsākts arī kvalitatīvu veselības pakalpojumu pieejamības nodrošināšanai un Rīgas starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, veicot ieguldījumus nacionālas nozīmes kultūras un sporta infrastruktūrā.

Informācijas sagatavotājs:
Kaspars Valtmanis
Komunikācijas nodaļas vecākais eksperts
Tālr.: 67083880
Kaspars.Valtmanis@fm.gov.lv


 

Saņem jaunumus un paziņojumus par projektu konkursiem e-pastā